20 gardi našķi, kas NESATUR pat 100 kkal

Jā, jā, ievērojot slaiduma pamatprincipus, daudz našķēties nevarot. Tomēr – našķēties ir tik gardi, un reizēm to var un vajag atļauties. Galu galā – laba daudz nevajag, bet arī mazumiņš spēj sagādāt baudu. Piedāvājam tev 20 gardus saldos un sāļos našķus, kas satur vidēji zem 100 kkal, bet garšo – lieliski!

10 SALDIE NAŠĶI

Ogas ar putukrējumu – 1 krūze jebkuras vasaras ogas, pārklātas ar divām karotēm putukrējuma.

Grieķu jogurts ar medu – ½ krūze grieķu jogurta (vēlams ar samazinātu tauku saturu), tējkarote medus un kanēlis pēc garšas.

Šokolādes piens – glāze piena (vēlams ne paša treknākā), kam pievienotas divas tējkarotes šokolādes sīrupa.

Zemenes tumšajā šokolādē – 5 lielas zemenes, kas iemērktas izkausētā tumšajā šokolādē un atdzesētas (ledusskapī).

Smūtijs bļodā – 2 sasaldēti banāni, 2 saujas dažādu sasaldētu ogu, 150 ml augu piena (sojas, mandeļu, rīsu), 1 tējkarote medus, 1 tējkarote klijas, pārkaisīšanai – dažādas sēklas, ogas. Viss sablendēts, ieliets bļodā, pārkaisīts ar sēklām un ogām.

Banānu čipsi – šķēlēs sagriezts banāns, pārliets ar svaigi spiestu citronu sulu un krāsnī sagrauzdēts.

Banānu un vaniļas smūtijs – ½ krūze sagriezta banāna, ¼ krūze netrekna vaniļas jogurta – viss sablendēts kopā ar ledu.

Pikantais apelsīns – 1 tenisa bumbas lieluma apelsīns, pārkaisīts ar kanēli.

Ābolu biezenis ar kanēli – 1 krūze nesaldināts (vislabāk mājās gatavots) ābolu biezenis, pārkaisīts ar kanēli.

Cepts ābols – 1 tenisa bumbas lieluma ābols – izņem serdi, iekaisi tējkaroti brūnā cukura un kanēli, cep līdz mīksts.

10 SĀĻIE NAŠĶI
Kukurūzas čipsi ar salsas mērci – 10 kukurūzas čipsi un ¼ krūzes salsas mērce.

Pupiņas Grieķu salsas mērcē – ¼ krūze novārītas pupiņas (pēc izvēles), 1 ēdamkarote salsas mērces, kas sajaukta ar 1 ēdamkaroti Grieķu jogurta (vēlams netrekna).

Rozmarīna kartupeļi – ½ krūzes plāni sagrieztu kartupeļa šķēlīšu, kas pārlietas ar tējkaroti olīveļļas un pārkaisītas ar rozmarīnu, ceptas krāsnī.

Saldo kartupeļu frī – 1 saldais kartupelis, sagriezts šķēlēs, pārliets ar tējkaroti olīveļļas un cepts cepeškrāsnī, līdz kraukšķīgs un brūns.

Tomāti ar mocarellas sieru – 2 tomāti, sagriezti šķēlēs, pārlieti ar tējkaroti olīveļļas, pārkaisīti ar kubiņos sagrieztu mocarellas sieru (ne vairāk kā sērkociņkastītes lielums kopā), var pievienot arī nedaudz balzamiko etiķa.

Ķirbju sēklas ar sāli – 2 ēdamkarotes svaigu ķirbja sēklu, kas pārlietas ar pustējkaroti olīveļļas, ceptas cepeškrāsnī 15 minūtes, līdz brūnas un pārkaisītas ar pavisam nedaudz sāls.

Tomātu zupa ar čedaras sieru – ½ krūze tomātu zupas, kam pievienota tējkarote maztauku čedaras siera (rīvēta).

Garneles ar kokteiļmērci – 8 vidēja izmēra garneles, vārītas un sajauktas ar 2 ēdamkarotēm kokteiļmērces.

Popkorns – 2 krūzes popkorna bez piedevām, pārkaisītas ar nedaudz sāls.

Krekeri ar sieru un gurķi – 3 pilngraudu krekeri, virsū liekot plānas šķēles maztauku siera un gurķa šķēli.

2 komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.