Ātro PIPARKŪKU mafinu recepte

Gada nogale ir īstais piparkūku laiks! Un – ne tikai piparkūkas pašas par sevi ir gardums, bet no tām var pagatavot vēl citus labumus, piemēram, kūkas un pat mafinus. Piedāvājam tev gardu piparkūku mafinu recepti – iepriecini savējos! Mafinu otrais nosaukums varētu būt Piparkūku-šokolādes mafini ar ķirbi. Ja vēlies eksperimentēt, mafiniem vari pievienot sauju svaigu dzērveņu vai gluži pretēji – žāvētas dateles.

Sastāvdaļas: 10 ēdamkarotes milti; 3 ēdamkarotes kakao pulveris; 2 tējkarotes cepamais pulveris; 3/4 tējkarotes soda; šķipsniņa sāls; 1/2-1 tējkarote piparkūku garšvielu; 4 ēdamkarotes cukurs vai brūnais cukurs; 100g piena šokolādes tāfelīte; 100g melnās šokolādes tāfelīte; 10 ēdamkarotes smalki sarīvēts sviesta ķirbis; 10-15 ēdamkarotes skābs krējums; 1 ola.

Pagatavošana: visas sausās sastāvdaļas sajauc bļodā, pievieno nelielos gabaliņos sasmalcinātu šokolādi. Karstumizturīgā traukā izkausē sviestu, tad nedaudz atdzesē, pievieno sarīvēto ķirbi, krējumu, olu. Sausās sastāvdaļas ber traukā kur samaisīta ķirbju masa un viegli visu izcilā. Atceramies – mafinu mīklu nevajadzētu pārmaisīt, jo tad tie vairs nebūs tik gaisīgi. Masu liek pa 2 ēdamkarotēm speciālos mafinu papīra trauciņos (veikalā pirktos vai uzlocītos no cepamā papīra), kuri ievietoti mafinu formā. Mīkla paredzēta 12 mafiniem. Mafinus cep 180°C temperatūrā 20-30 min. Cepeškrāsnī ievieto aī nelielu karstumizturigu trauku ar siltu ūdeni, tas liks mafiniem būt sulīgiem. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, kad tas pēc izņemšanas no mafina ir sauss, cepšanu var beigt. Mafinus izņem no cepeškrāsns, apsedz ar dvieli un ļauj 10 min. atpūsties. Izņem no mafinu formas, ja vēlas pārkaisa ar pūdercukuru, vai uzspiež putukrējuma micīti – ātrai apēšanai, kārto uz skaista svētku trauka. 

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.