Piedāvājam tev 16 dažādas aukstās zupas receptes – no klasiskās biešu aukstās zupas un tomātu gaspačo, līdz pat dažādām saldajām aukstajām zupām, piemēram, meloņu vai melleņu gardumam – kuru izvēlēsies tu?
Birka: aukstā zupa
Biešu aukstā zupa. Aukstā zupa tievētājām. Aukstā zupa ar minerālūdeni. Šī aukstā zupa pēc būtības atbilst turpat vai visām klasiskās aukstās zupas receptes vadlīnijām, taču dažas sastāvdaļas ir nomainītas uz liesākām, tādēļ šo var uzskatīt par lielisku maltīti tām, kas siltajos gada mēnešos grib turpināt ievērot slaido līniju.
Siltais laiks tā vien pieprasa izmaiņas mūsu pierastajā ēdienkartē. Klāt ir auksto zupu laiks! Piedāvājam 3 foršas receptes!
Šoreiz espati.lv lauž uzskatus, un piedāvā tev astoņas absolūti neparastas auksto zupu receptes, kuru klāstā atradīsi gan sāļās, gan arī saldās aukstās zupas, kas patiesībā tveicīgās vasaras dienās var kalpot kā gards deserts visai ģimenei!
Aukstā zupa. Gaspačo. Gaļas okroška. Baltā biezzupa. Gardā melleņu zupa. Lai gan bieži vien ar auksto zupu saprotam vien pierasto biešu–kefīra zupu, šim ēdienam ir daudz vairāk variantu – katrā reģionā to gatavo atšķirīgi, ar tam raksturīgām garšvielām un garšu sajaukumiem, no maigi delikātas līdz neganti asai. Turklāt aukstās zupas var būt ne vien mums pierastās sāļās – gan veģetārās,…
Nepieciešams: 700g mīkstu, gatavu tomātu; 100g redīsu, sāls, pipari; 260g saldā krējuma, svaigs baziliks; 3 ēdamkarotes Campari, rīvēts Parmesan siers. Tomātus nomazgā, sakuļ biezenī un izberž caur sietu lai atdalītu mizu un sēklas. Tomātu biezeni ielej mikserī. Redīsus nomazgā, sarīvē un pievieno tomātu biezenim. Tomātu biezenim pievieno sāli, piparus, saldo krējumu un sablenderē viendabīgā masā. Gatavā zupā iemaisa Campari un…