Birka: deserts

KŪKOŠANAS māksla – 4 vislabākās receptes

Tūlīt pirmais septembris, bet varbūt tavā ģimenē cita svinama diena vai vienkārši tāpat svētdienā sakārojies torti. Protams, var doties uz tuvējo kulināriju vai lielveikalu un nopirkt. Bet daudz lielāks gandarījums un pārsteigums visiem, ja kāroto kūku cepsi pati. Un, ja tā padomā, ir gana daudz recepšu, kuru realizēšanai nemaz nevajag lielu pieredzi un smalkas zināšanas pavārmākslā. Bet to pārsteigtajiem viesiem…

6 gardi DESERTI no rudens veltēm

Rudens arī šogad pie mums ir atnācis ar vērtīgu cienastu – dažādiem augļiem, ogām un dārzeņiem. Šoreiz espati.lv piedāvā tev 6 gardas saldo ēdienu receptes no rudens veltēm – izmēģini!

ZEFĪRS desertos – 3 vieglas receptes

Zefīrs. Receptes ar zefīru. Iekožoties pufīgajā, mīkstajā kārumā, man vienmēr nāk prātā bērnība, degošu svecīšu smarža dzimšanas dienas tortē un svētki. Ne vien gards, bet arī pilns atmiņām, tīksmes un brīža, kas ļauj ieslīgt patīkamās emocijās. Iespējams, tieši tāpēc zefīrs ir kļuvis par vienu no iecienītākajiem gardumiem. Iederēdamies viskrāšņākajā svētku galdā, tas spēj radīt svētkus arī ikdienā. Demokrātisks cenas ziņā,…

Recepte konkursam – buberts!

Buberts. Buberta recepte. Pati bubertu tā īsti gatavot neprotu, taču tas brīnumgards sanāk manai mammai. Tad kad braucam pie viņas ciemos, vienmēr svētdienā šis tiek celts galdā. Cerams, ka spēšu atstāstīt visu pareizi :).

Biezpiena plācenīši – miltu konkursam

Biezpiena plācenīši. Viena paciņa biezpiena, 1 ola, 1 karote cukura, vanilīna cukurs pēc garšas, naža gals sāls, 2 ēdamkarotes milti (var arī bioloģiskos).

Kafija

Kāds gan būtu rīts bez tasītes aromātiskas kafijas?! Un kāda būtu pēcpusdienas klača draudzeņu lokā bez smalkmaizītes un tasītes karsti kūpošā, aromātiskā dzēriena. It kā nemanāmi, it kā sīkums, taču bez kafijas mūsu ikdiena nav iedomājama.

Kad muļķība ir garšīga – fūls

Ogu fūls. Fool. Melleņu fūls ar krējumu. Aveņu un maskarpones fūls. Droši vien kāda restorāna ēdienkartē vai sērfojot interneta recepšu lapās esi uzdūrusies nosaukumam fool. Nebaidies, šoreiz tam nav nekāda sakara ar muļķiem, kas izvēlas nezināmu delikatesi. Lai gan nosaukums ir moderns, tas apzīmē sensenu, klasisku saldēdienu. Tas radies no franču vārda fouler, kas nozīmē spaidīt vai izspiest sulu. Savukār…

Piektdienas rosinošais grēciņš – šokolādes krēms

Par godu darba nedēļas beigām neliedz sev prieku un pagatavo šokolādes krēmu. Gan labi izskatās, gan garšo, gan rosina uz izklaidi 🙂 Sastāvdaļas 120g pilnpiena šokolādes; 120g rūgtās šokolādes (ar kakao saturu virs 70%); 3 olu dzeltenumi; 3 olu baltumi; 5 ēdamkarotes pūdercukura; 220ml saldā krējuma. Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Ar rokas mikseri puto olu dzeltenumus un 3 ēdamkarotes…

ŠOKOLĀDE desertos – 4 dažādas variācijas

Šokolāde, kā zināms, ir viens no gardākajiem, leģendārākajiem un saldi grēcīgākajiem produktiem, ko cilvēce ir atklājusi. Tā var būt tik daudzveidīga un pat ar savu raksturiņu. Un cik maz ir tādu dāmu, kuras spēj pretoties šokolādes kārdinājumam. Pat ievērojot diētas, dažās no tām tiek atļauts gabaliņš tumšās šokolādes. Tāpēc espati.lv tev piedāvā dažas receptītes, kā šokolādi ne tikai apēst veselu,…