Piedāvājam tev idejas, ko iesākt ar vērtīgākajām rudens ogām – pīlādžiem un smiltsērkšķiem!
Birka: ievārījums
Piedāvājam tev 4 dažādas receptes, kā sagatavot ābolus ziemai – izvēlies savējo un ķeries pie darba!
Piedāvājam tev sešas receptes, ko iesākt ar upenēm, jāņogām un ērkšķogām – sākot no pikantajiem ievārījumiem līdz slinkajai marmelādei (saki paldies tam, kurš izgudroja mikroviļņu krāsni!). Pamēģini pati un pēc tam dod padomus par savai omei!
Ievārījumu receptes. Upeņu – jāņogu ievārījums. Rabarberu ievārījums ar kanēli. Bumbieru ievārījums ar mandelēm. Mežrozīšu ievārījums. Burkānu ievārījums ar apelsīniem. Pīlādžu ogu ievārījums.
Brūkleņu ievārījums-želeja. Brūkleņu uzpūtenis. Pīrādziņi ar brūklenēm un kazas sieru. Uz grila cepts kamabēra siers ar brūkleņu/ingvera čatni. Cūkgaļa ar brūkleņu mērci. Idas kalna vīnogulājs – tāda nozīme ir latīņu brūklenes nosaukumam. Idas kalnā sensenos laikos dzīvoja auglības dieviete Kibela. Brūklene patiesi ir brīnišķīgs augs, kas noder gan ārstnieciskos, gan skaistumkopšanas nolūkos. Brūklenē ir vairāk keratīna (nepieciešams ādas svaiguma un…
Jāņogu morss. Ogu ievārījums. Ogu ķīselis. Upeņu sorbets, jeb sorbē. Aveņu šokolādes želeja.