Birka: medus

MEDUS sāļos un saldos ēdienos – 4 gardas receptes

Bieži runājam par medus veselīgajām īpašībām – īpaši, kad gadījies saaukstēties vai pievārējis kāds nelāgs vīruss. Tas ir ne vien veselīgs, bet arī lielisks aromatizators gardiem ēdieniem. Medus pielietojums kulinārijā nebūt nebeidzas ar medus kūku.

Cūkgaļas fileja ar ĀBOLIEM un MEDU

Nepieciešams: Svaiga cūkgaļas karbonāde, 4 šķēles, 2 vidēji lieli āboli 2 ēdamkarotes medus, sāls, svaigi malti pipari, olīveļļa. Pagatavošana. Gaļu ierīvē ar sāli, pipariem un apcep olīveļļā no abām pusēm. Noņem gaļu no pannas. Ābolus nomizo, izņem serdi, sagriež šķēlītēs un apcep olīveļļā. Cūkgaļas karbonādi kārto pannā, pa virsu izvieto apceptos ābolus un pārlej ar medu. Pannā ielej aptuveni 1/3…