Birka: plovs

PLOVS – 4 dažādas receptes

Uzbeku plovs. Liellopu gaļas plovs ar turku zirņiem (nutu). Vistas gaļas plovs. Plova dzimtene nav īsti zināma, lai gan vairāki kulinārijas vēsturnieki norāda – visticamāk tas sākts gatavot Indijā ap 2. – 3. gadu tūkstoti pirms mūsu ēras. Savukārt vārda „plovs” izcelsme ir Persija. Vēl pirms mūsu ēras plova gatavošanas tradīcijas bija izplatījušās tuvējos, tālos austrumos un Vidusāzijā. Bet par…

Gardi un veselīgi RĪSU ĒDIENI – 4 receptes iedvesmai

Rīsu ēdieni. Dažādi apstrādāti rīsi. Rīsu veidi. Indiešu rīsi. Plovs. Rīsu sacepums. Rīsu kūka. Mazie baltie (un dažkārt arī dzeltenie, sārtie vai melnie) graudiņi ir tik universāli, ka nenopriecāties. No rīsiem var gatavot praktiski visu – gan salātus, zupas, sāļus un saldus ēdienus, pat tortes un pīrādziņu pildījumu. Veiklie austrumnieki no rīsiem māk pagatavot arī makaronus. Turklāt, ja vien neaizrausies…