Birka: receptes

Trešdienas recepte: Ceptas selerijas

Selerijas nomazgā, notīra, nolauž kātus, noņem dzīslas, apgriež lapas. Garos kātus pārgriež uz pusēm. Notīra un saspiež ķiploku. Rokforas sieru sajauc ar sviestu, sāli un ķiploku viendabīgā masā, iepilda seleriju kātos. Seleriju lapas sasmalcina un kārto uz kātiem. Katru kātu ietin folijā – ar spožo pusi uz iekšu un cieši saspiež. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 225C temperatūrā aptuveni 30-40 minūtes.

espati.lv lasītāju ieteikumi citu valstu kulinārijā. Otrā sērija

Pirms neilga laika uzsākām rakstu sēriju – ceļvedi citu valstu kulinārijā. Šoreiz – lasītāju spilgtākie iespaidi par Slovēnijas, Gruzijas, Bosnijas un Ungārijas virtuvi. Atgādinām, ka informācija ir apkopota no espati.lv aptaujas rezultātiem, kur sievietes – aktīvas ceļotājas dalās savā pieredzē par citu valstu virtuvi.

Voks nepievils!

Ja tev garšo Austrumu ēdieni, kas viegli ļauj īstenot veselīgas ēšanas pamatprincipus, un tu priekšroku labprātāk dod visam, kas cepts, bet garšā daudzveidīgs, iegādājies voku! Nenožēlosi. Nosauktie ir tikai daži, lai gan nozīmīgākie, argumenti, kāpēc vērts papildināt savu virtuves aprīkojumu, ja tev mājās voka vēl nav. Tikpat svarīga ir arī iespēja visu pagatavot teju zibenīgi, tādējādi pie plīts nav jākvern…