Birka: rīsi

Vieglā RĪSU PUDIŅA kūka

Rīsu pudiņš. Uzskatu, ka tievēt nenozīmē badoties vai ēst negaršīgi, tāpēc piedāvāju savu vieglo rīsu pudiņa kūku! Lai labi garšo!

PLOVS – 4 dažādas receptes

Uzbeku plovs. Liellopu gaļas plovs ar turku zirņiem (nutu). Vistas gaļas plovs. Plova dzimtene nav īsti zināma, lai gan vairāki kulinārijas vēsturnieki norāda – visticamāk tas sākts gatavot Indijā ap 2. – 3. gadu tūkstoti pirms mūsu ēras. Savukārt vārda „plovs” izcelsme ir Persija. Vēl pirms mūsu ēras plova gatavošanas tradīcijas bija izplatījušās tuvējos, tālos austrumos un Vidusāzijā. Bet par…

Gardie SUŠI – pagatavo tos PATI!

Nigiri suši – visvairāk izplatītais suši veids. Tas sastāv no rīsa bumbiņas, kurai virsū uztupināts gabaliņš no jūras veltēm. Nigiri suši mēdz būt dažādi, bet populārākie ir ar tunzivi, garnelēm, zuti, kalmāriem, astoņkājiem. Maki suši – tajā rīsi un pārējās sastāvdaļas tiek ietītas kaltētas jūras aļģu lapā (nori), veidojot tievu ruletīti, ko sagriež nelielos gabaliņos. Šie suši mēdz būt dažāda…

Gardi un veselīgi RĪSU ĒDIENI – 4 receptes iedvesmai

Rīsu ēdieni. Dažādi apstrādāti rīsi. Rīsu veidi. Indiešu rīsi. Plovs. Rīsu sacepums. Rīsu kūka. Mazie baltie (un dažkārt arī dzeltenie, sārtie vai melnie) graudiņi ir tik universāli, ka nenopriecāties. No rīsiem var gatavot praktiski visu – gan salātus, zupas, sāļus un saldus ēdienus, pat tortes un pīrādziņu pildījumu. Veiklie austrumnieki no rīsiem māk pagatavot arī makaronus. Turklāt, ja vien neaizrausies…

Brīvdienu recepte – zaļais RISOTO ar GARNELĒM

Sastāvdaļas: 1 sīpols 1 ķiploka daiviņa 6 ēdamkarotes eļļas 400g apaļgraudu rīsu 1250ml vāroša gaļas buljona 500g spinātu 150g izlobītu zaļo zirnīšu 50g sviesta 40g Parmezāna siera lobītas, vārītas garneles. Pagatavošana: Sīpolu un ķiploku sakapā un apcep 6 ēdamkarotēs eļļas caurspīdīgus. Pievieno rīsus, nedaudz pasautē un pielej vienu zupas kausu buljona. Pakāpeniski pievienojot pārējo buljonu, rīsus vārā aptuveni 20 minūtes.…