Iedomājieties dzestru rudens brīvdienu rītu, kad ārā saulīte mijas ar mākoņiem, ik pa brīdim maigi…
Birka: rudens augļi un ogas
Augusts ir ne tikai vasaras pēdējais mēnesis, bet arī laiks, kad sākt gatavoties gada aukstajai…
Šoreiz piedāvājam tev 4 labas receptes, kuru galvenā sastāvdaļa ir smiltsērkšķi – gatavo un baudi garšas nianses!
Smiltsērkšķi kopā ar āboliem rada interesantas un patīkamas garšas nianses – tā kā šogas ir ābolu gads, noteikti izmēģini!
Šoreiz espati.lv piedāvā tev četras jaunas un interesantas cidoniju ēdienu receptes.
Ābolu drumstalkūka. Ābolu ievārījums ar iebiezināto pienu. Ābolu-maizes pudiņš.
Cidonijas ar medu. Cidoniju sukādes. Cidoniju – ķirbju ievārījums. Cidoniju – ābolu biezenis. Cidoniju salāti. Cidoniju sēklu uzlējums pret klepu. Rudenī, nepamatoti novārtā pamesta, dabas velte ir cidonija. Bieži vien šī skaistā krūma vērtīgās īpašības nenovērtē to dārzu īpašnieki, kuros tā aug. Cidonijas augļi nobriest posmā no septembra līdz novembrim. Arī tu vēl vari paspēt Rīgas centrāltirgū pie tantiņām nopirkt…