Brīvdienu recepte – zaļais RISOTO ar GARNELĒM

Sastāvdaļas:
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
6 ēdamkarotes eļļas
400g apaļgraudu rīsu
1250ml vāroša gaļas buljona
500g spinātu
150g izlobītu zaļo zirnīšu
50g sviesta
40g Parmezāna siera
lobītas, vārītas garneles.

Pagatavošana:
Sīpolu un ķiploku sakapā un apcep 6 ēdamkarotēs eļļas caurspīdīgus. Pievieno rīsus, nedaudz pasautē un pielej vienu zupas kausu buljona. Pakāpeniski pievienojot pārējo buljonu, rīsus vārā aptuveni 20 minūtes. Rīsiem jābūt mīkstiem, bet ne salipušiem. Lai iegūtu zaļu krāsu, pievieno spinātus, kurus iepriekš pārlasa, blanšē un notecina. Zirnīšus sautē apmēram 4 minūtes 3 ēdamkarotēs ūdens, pievienojot 15g sviesta. Spinātus un pusi zirnīšu sakuļ biezenī. Iegūto biezeni un zirnīšus samaisa ar rīsiem, pievienojot sieru un atlikušo sviestu. Dekorē ar garnelēm.

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.