Cepumi ar KĻAVU SĪRUPU – ātri un garšīgi

Lai dzīve rudens drēgnajos vakaros šķistu saldāka, vajag palutināt gan sevi, gan sev tuvos cilvēkus. Kļavu sīrupa cepumi šim mērķim ir nepārspējami! Vienkārši, neparasti un brīnumgardi – pārliecinies pati!

Sastāvdaļas – 200 g sviesta, 200 g brūnā cukura, 900 g miltu, 200 ml kļavu sīrupa, 1-2 olas , ½ tējkarote vaniļas ekstrakta (var aizstāt arī ar vaniļas cukuru), ½ tējkarote sodas, ½ tējkarote sāls, 150-200 g sakapātu valriekstu

Pagatavošana – vispirms izkausē sviestu un lielā bļodā to sajauc ar brūno cukuru. Maisījumam pievieno olas, kļavu sīrupu, valriekstus un vaniļas ekstraktu. Maisi, līdz masa kļūst viendabīga.

Kad tas paveikts, gatavajā masā lēni iesijā miltus, pievieno sodu un sāli. Cepumu masu atkal kārtīgi samaisi, līdz tā kļūst viendabīga.

Pannu noklāj ar cepamo papīru un mīklu uz pannas ar karoti izkārto plānās, apaļās piciņās (raugies, lai starp t būtu gana liels atstatums, ja ne – cepumi saplūdīs kopā). Cep 350 grādu karstumā 8-10 minūtes. Gatavajiem cepumiem ļauj atdzist uz pannas, lai tie nesalūztu.

Piebilde – starp citu, šiem cepumiem var pievienot arī šokolādes gabaliņus!

Lai labi garšo!

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.