Cepumu KŪKA

Klāt svētku laiks! Ja gribi sevi un savus mīļos palutināt ar ko gardu, bet nevēlies pusi dienas pavadīt pie plīts, cepumu torte būs īstais variants – ātri, vienkārši un pats galvenais, garšīgi!

Tortes pagatavošanai tev būs nepieciešams – 2 paciņas Selgas vai līdzīgu cepumu, 350-400 g biezpiena, 200 ml saldā krējuma, 100 g sviesta, 200 g cukura, aptuveni 100 g zemeņu vai ķiršu kompots tortes virsmai, 30 g želatīna, glāze piena, marmelāde vai ogas pildījumam – pēc izvēles, vaniļas cukurs pēc garšas

Kūku pagatavo šādi – vispirms uzbriedini želatīnu, pārlejot tam aukstu ūdeni. Pēc tam pienā izmērcē tik cepumus, cik nepieciešami, lai noklātu plāts virsmu. Cepumus pakāpeniski izkārto uz pamatnes, tā, lai būtu pilnībā noklāta visa plāts apakša.

Pēc tam ķeries pie pildījuma pagatavošanas – biezpienam pievieno saldo krējumu, cukuru, vaniļas cukuru, izkausētu sviestu un marmelādes kubiņus vai ogu gabaliņus, ja ir. Maisi, līdz izveidojas viendabīga masa. Katlā izkausē želatīnu (bet neuzvāri, kausē tikai, līdz izšķīduši graudiņi!) un to kārtīgi iemaisi masā, atstājot 2 ēdamkarotes želatīna tortes virsmai. Pusi sagatavotās tortes masas vienmērīgi izklāj uz cepumu pamatnes.

Pienā izmērcē cepumus nākamajam slānim un izklāj tos līdzīgi kā pamatnes slāni. Pa virsu liec atlikušo biezpiena masu un nolīdzini to. Kārtojumu nobeidz ar vēl vienu pienā mērcētu cepumu slāni.

Tortes augstumu vari veidot, pēc izvēles variējot slāņu skaitu, taču ņem vērā, ka jo augstāka torte, jo tā nestabilāka, un ir lielāka iespēja, ka tā sašķiebsies vai sabruks.

Pēc tam laiks ķerties pie tortes virsmas. Kompotu ielej glāzē un pievieno tam izšķīdināto želatīnu. Visu samaisi un uzlej uz tortes virsmas. Tad torti liec ledusskapī uz 2 stundām, lai želatīns varētu kārtīgi sastingst.

 

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.