Sastāvdaļas: Biskvītam: 4 olu dzeltenumi, 6 olu baltumi, 4 ēd.k. cukura, 4 ēd.k. cukura, 4 ēd.k. kviešu miltu, vanilīns. Biezpiena masai: 350g sausa biezpiena, 200g sviesta, 1 glāzes pūdercukura, 2 olu dzeltenumi, 1 glāze saldā krējuma, 2 ēd.k. cukura sīrupā pagatavotas sasmalcinātas apelsīnu miziņas, 1 ēd.k. sīrupa (tā paša, kurā pagatavotas apelsīna miziņas), sarīvēta miziņa no puscitrona, pusglāze piena, 20g želatīna. Rotājumam: 4 āboli vai 2 apelsīni, 1 glāze sausā vīna, 1 ēd.k. cukura.
Pagatavošana: Biskvītu gatavo šādi: atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pieliek cukuru (¾ no visa) un garšvielas. Tad puto, līdz izšķīst cukurs. Olu baltumus sākotnēji puto bez cukura, pakāpeniski to pievienojot. Daļu saputoto baltumu pievieno dzeltenumiem. Pēc tam pievieno miltus (tiem pievieno nedaudz kartupeļu cietes). Beigās iecilā atlikušos baltumus. Biezpiena masu gatavo šādi: sviestu saputo a pūdercukuru, liek klāt olu dzeltenumus, biezpienu, garšvielas, izšķīdinātu želatīnu, saputotu krējumu. Rotājuma gatavošana: nomizotus, daivās sagrieztus ābolus apvāra saldinātā cukura sīrupā vai vīnā. Apelsīnus nomizo un sagriež ripās. Dekorē torti.
Lasi arī – BIEZPIENA SALDIE ēdieni – 4 receptes
kur info par cepšanu un ilgumu?
Vai šo nevajag aŗi druksu pacept?
Copy paste no 1987 gada Latviešu ēdienu grāmatas