KABAČU un KARTUPEĻU pankūkas

Kabaču laiks rit pilnā sparā! Un, kas gan var būt gardāks par kabaču un kartupeļu pankūkām? Siltām, mutē kūstošām ar skābo krējumu… Piedāvājam ātru un labu recepti!

Sastāvdaļas – kārtīgai bļodai pankūku vajadzēs 2 vidējus kabačus, ~ 6 vidējus kartupeļus, olas, miltus, sāli, piparus.

Pagatavošana –
kabačus nomizo, izņem sēklas, sarīvē uz rupjās rīves, kartupeļus nomizo un arī sarīvē. Ja no kabačiem ir daudz sulas, to nolej. Masai liek klāt 2-3 olas, samaisa. Liek klāt miltus – vismaz pusglāzi, bet te jāskatās – ja pēc pirmās izmēģinājuma pannas pankūkas neturas ļoti labi kopā, milti jāpieliek vēl. Sāls, pirpari, vēl kādas garšvielas – pēc vēlēšanās!

Cep uz pannas ar taukvielām no abām pusēm, kamēr smuki zeltaini brūnas. Dekorē ar zaļumiem, pasniedz ar skābo krējumu. Lieliski garšo gan siltas, gan jau atdzisušas!

Piebilde –
šādas pašas pankūkas var cept arī ar malto gaļu. Masu gatavo tāpat, vien malto gaļu iepriekš uz pannas sacepj, jau saceptu liek klāt pankūku mīklai un tad cep pankūkas. Tāpat – garšu dažādībai var pierīvēt klāt arī kādu burkānu!

1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.