KARTUPEĻU un BIEZPIENA plācenīši

Tu droši vien esi pieradusi pie parastām kartupeļu ēdienu variācijām (cepti vai vārīti, vai kartupeļu biezenis), taču šī neierastā recepte tev parādīs, ka var arī citādāk! Palutini sevi un savus mīļos ar kaut ko jaunu, nebaidies eksperimentēt!

Sastāvdaļas:
200g kartupeļu, 250g biezpiena, 1 ola, 4 ēdk. kviešu miltu, 2 ēdk. kausēta sviesta, 100g skāba krējuma.

Pagatavošana:
Ar mizām varītus kartupeļus rūpīgi notīra. Pēc tam samaļ (ar blenderi vai gaļas maļamo mašīnu), pieliek biezpienu, jēlas olas, sāli un miltus (vēlams izmantot 2/3 no kopējā miltu daudzuma). Kārtīgi samaisa un samaļ no jauna. No iegūtās masas veido skaistus, mazus plāceņus, apcep no abām pusītēm, līdz labi redzama brūna garoziņa. Pasniedzam karstus ar skābo krējumu. Labu apetīti!

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.