ĶIRBJU un KARTUPEĻU sautējums

Ja tev dārzā šogad labi „padevies” kāds  skaistsķirbis, tad nevilcienies, bet liec to lietā, lai pagatavotu šo kartupeļu un ķirbju sautējumu! Ja ķirbji iet pie sirds – liec tos sautējumā vairāk kā kartupeļus! Gards sautējums īsti rudenīgās noskaņās!

Sastāvdaļas:
150g kartupeļu, 100g ķirbju (var arī „likt dominēt” ķirbim, nevis kartupelim), 25g seleriju, 15g asās tomātu mērces, 25g skāba vai salda krējuma, sāls, 1 daiviņa ķiploka, pētersīļu zaļumi.

Pagatavošana:
Nomizotus kartupelīšus un ķirbi sagriež kubiņos; selerijas- plānās šķēlēs. Katlā saliek kartupeļus ar selerijām, pārlej ar verdošu ūdeni un sautē līdz 15 minūtēm. Pēcāk pievieno ķirbi, tomātu mērci (iesakām labāk asu, nevis saldu mērci), sāli un sautē. Beigās pievieno ķiploku, krējumu, sakapātus zaļumus. Labu apetīti!

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.