Lieliskā ŠOKOLĀDES un kokosriekstu KŪKA

Šokolāde un kokosrieksti – izklausās gardi, vai ne? Un tieši tāda arī ir šī kūka, kuru pagatavot patiesībā ir pavisam vienkārši! Izmēģini un pārsteidz savējos!

Sastāvdaļas – 50 g tumšās šokolādes, 80 g cukurs, 1 tējkarote vaniļas cukurs, 2 olas, 100 g sviesta vai margarīna, 2/3 glāzes miltu, 1 tējkarote cepamā pulvera, 2 ēdamkarotes piena, 20 g kokosriekstu skaidiņu, 1 tējkarote kakao pulvera, nedaudz pūdercukura, maza šķipsna sāls. Glazūrai – tumšā šokolāde, saldais krējums.

Pagatavošana – Šokolādi, kas paredzēta kūkai, izkausē karstā ūdens peldē. Sviestu vai margarīnu, cukuru, vaniļas cukuru, šķipsnu sāls saputo. Masai pakāpeniski pievieno olas (svarīgi – lai tās nav no ledusskapja, bet sasilušas līdz istabas temperatūrai). Pievieno arī miltus, cepamo pulveri, pienu. Vienu trešdaļu mīklas atdala citā traukā, tai pievieno kokosriekstu skaidiņas. Pārējai mīklai pievieno izkausēto šokolādi un kakao pulveri. Ietaukotā kūkas veidnē ieklāj pusi no brūnās mīklas. Tai virsū liek baltās kokosriekstu masas pukas/bumbas. Tad visu pārklāj ar otro pusi brūnās mīklas.

Cep 180 grādos apmēram 30 minūtes. Atdzesē. Dekorēšanai ir divi varianti – vai nu pārkaisa vienkārši ar pūdercukuru, vai pagatavo šokolādes glazūru – ūdens peldē izkausētai šokolādei pievieno saldo krējumu, līdz masa viendabīga un vijīga. To lej pāri atdzesētai kūkai, atstāj, lai sacietē.

Lai labi garšo!

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.