Kamēr vēl vecais gads, mazliet pievērsim acis uz pārdesmit liekām kalorijām 🙂 Grēcīgi gardā sacepuma sagatavošana aizņems aptuveni 15 minūtes, un, kopā ar 10 minūtēm, kas paredzētas cepšanai, virtuvē būsi pavadījusi pusstundu.
Sastāvdaļas:
250g makaronu (vēlams, Penne)
150g maiga šķiņķa vai itāļu desas
150g sagrieztu šampinjonu
2 daiviņas ķiploku, saspiestas ķiplokspiedē
100ml saldā krējuma
75g sarīvēta cietā siera (Parmiggiano vai kāda cita)
100g mocarellas siera
Pagatavošana:
Novāri makaronus, kamēr tie kļuvuši mīkstāki, bet ne gatavi. Pārliec tos cepamajā traukā. Sagriez gabaliņos šķiņķi vai itāļu desu, apcep to uz ātras uguns. Notecinot pārpalikušos taukus, šķiņķa gabaliņus pārliec cepamajā traukā virs makaroniem. Kopā ar ķiplokiem 3 minūtes sacep sēnes, kamēr tās kļūst zeltainas. Arī to liec cepamajā traukā. Tagad laiks grēcīgākajam – mērcītei. Saldajam krējumam pievieno sāli, piparus, sarīvētu cieto sieru, un šo mērcīti iemaisi makaronu, šķiņķa un sēņu kārtojumā. Pāri pārliec mocarellas šķēles. Liec visu iekšā cepeškrāsnī un cep aptuveni 10 minūtes.
Šis izklausās pēc holesterīna spridzekļa, bet nešaubos, ka ir gards:)
Nu ta beidzot normāls ēdamais. Citreiz domāju, ka te tikai aristokrāti ar trijām salātlapām vai diviem dārzeņu veidiem pusdieno. Varbūt var uzrakstīt kādu kārtīgu gaļas ēdiena recepti? Bābas taču večiem ēst taisa, ne jau tikai sev. Pateikšu, lai manējā uzšmorē, citādāk vistu zupa ir augstākā pilotāža 😀
nu par tām bābām tu vari arī pie tās vistas zupas netikt:)
Ar recepti vien gan ar, gan bez bābām nepie kā labāka par vistu zupas netikt 🙂
Vistu zupa ir Knorr vai Maggi?
Es šito pacepu 30-40 min. cepeškrāsnī, tad rodas zeltaina garoziņa visam šim brīnumam.