MEDUS KŪKA ar vārītā iebiezinātā piena krēmu

Mmm… kas var būt labāks par jauku, pavasara nedēļas nogali, kurā varam ļauties vīriešu lutināšanas izdomām. Bet kāpēc gan nepalutināt pašām sevi? Piemēram ar gardu, saldu un visnotaļ garšīgu pašgatavotu kūku! Piedāvājam tev šo medus kūkas recepti, kas papildināta ar vārītā iebiezinātā piena krēmu – izcili garda kūka, ko vērts izmēģināt pagatavot pašai!

Sastāvdaļas mīklai: 2 ēdamkarotes medus, 1 tējkarote sodas, 200g cukura, 100g sviesta, 2 olas, 800g miltu. Pildījumam: 2 bundžas vārīta iebiezināta piena un 350g sviesta. Un, protams, obligāti vajadzīgs labs garastāvoklis, kā arī noderēs glāze garda vīna!

Pagatavošana:

1. Medu izkausē uz uguns, tad pievieno sodu, kad tā sāk putoties, pievieno sviestu un cukuru. Visu maisa tik ilgi, kamēr sāk brūnēt. 

2.

Ņem nost no uguns, ļauj  nedaudz atdzist, tad pievieno 2 olas samaisa un pievieno miltus. 

3.

Kārtīgi izmaisa un izveido 5 vienādas bumbiņas no sagatavotās mīklas, ļauj tām nedaudz atpūsties, un tad katru izrullē un liek cepties. Cep 200°C temperatūrā 5 min. 

4.

Gatavo pildījumu: iebiezināto pienu samaisa kopā ar izkausētu sviestu, kamēr veidojas viendabīga masa.

5.

Ņem vienu izcepto biskvītu un pārklāj ar sagatavoto krēmu. Liek nākamo biskvītu, ko pārklāj ar krēmu un beigās apber ar sasmalcinātām biskvīta drumstalām, kas palikušas pāri un dekorē. 

Palutini savas garšu kārpiņas ar šo izcili gardo kūku!

 

3 komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.