PIKANTAIS ĀBOLU SVIESTS AR INGVERU, MEDU UN KANĒLI

Sastāvdaļas – 3 kilogrami ābolu, 2 krūzes ābolu sidra, 1 krūze medus, 1 tējkarote malta kanēļa, 1 tējkarote ingvera pulvera, ½ tējkarote malta kardamona, ½ tējkarote maltu krustnagliņu, ½ tējkarote malta muskatrieksta.

Pagatavošana
– āboliem izgriež serdes un sagriež tos palielos gabalos, miziņu atstājot. Ābolus ber lielā katlā, pievieno ābolu sidru un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Uz vidējas uguns vāra aptuveni 20 minūtes, līdz āboli mīksti. Novelk ābolu gabaliņiem miziņas un samaļ tos vai sablenderē līdz biezeņa konsistencei. Biezeni liek atpakaļ katlā uz ļoti mazas liesmas, pašas mazākās, kāda iespējama. Pievieno medu un visas garšvielas. Tad vāra, līdz izveidojas sviestam līdzīga konsistence – tas varētu notikt pēc aptuveni 5 stundām. Gatavo sviestu, kamēr tas vēl silts, pilda iepriekš sagatavotās burciņās, aizvāko un liek vāroša ūdens peldē karsēties uz vēl apmēram 10 minūtēm. Pēcāk ņem burkas ārā, atdzesē un nes uz pagrabu, liek pieliekamajā vai ledusskapī!

Piebilde
– šādi pagatavots pikantais ābolu sviests ir ļoti neparasts produkts, kuru var daudzveidīgi izmantot – galvenokārt dažādos konditorejas izstrādājumos, kā arī našķēties tīrā veidā!

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.