Pikantais ĒRKŠĶOGU ievārījums

Sastāvdaļas – 500g ērkšķogu (labāk, ja tās nav ļoti mīkstas, bet drīzāk ne īsti gatavas), 500g ābolu, ¼ l vīnetiķa, 3 sīpoli, 200g cukura, sāls, 100g rozīņu, naža gals kanēļa, naža gals maltas krustnagliņas, 1 tējkarote malta ingvera.

Pagatavošana
– nomizo un sagriež ābolus un sīpolus, ērkšķogas nomazgā. Vīnetiķi uzvāra ar rozīnēm, cukuru un sāli. Ogas, ābolus un sīpolus liek vārījumā, uzvāra un tad tvaicē uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes. Tad pilda burkās, aizvāko un atdzesē. Pikantā zapte gatava un vislabāk garšos ar medījuma gaļu!
Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.