RABARBERU PĪRĀGS ar piparmētrām un saldējumu

Sastāvdaļas – mīklai: 300ml kviešu miltu, 50ml cukura, 125g sviesta, 1-2 ēdamkarotes ledus auksta ūdens. Pildījumam: 500g rabarberu, 250ml cukura, 4 ēdamkarotes kukurūzas miltu. Piparmētru lapiņas rotāšanai un vaniļas saldējums pasniegšanai.

Pagatavošana
– kviešu miltus, cukuru un sviestu liek virtuves kombainī un maisa, līdz izveidojas drumstalaina masa, tad lēnām un pakāpeniski pievieno ūdeni, līdz mīkla kļūst viendabīga. Mīklu uzmanīgi samīca ar rokām, pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto aukstumā uz apmēram pusstundu.
Ņem pīrāga veidi (aptuveni 25 cm diametrā) un ietauko, mīklu izveltnē ņemot palīgā divus pārtikas plēves gabalus, kas apkaisīti ar miltiem – mīkla ir ļoti trausla, tādēļ šādi to vislabāk būs dabūt pareizajā biezumā. Izveltnēto mīklu ieklāj pīrāga veidnē, nedaudz sadursta pamatni un atkal novieto vēsumā uz apmēram 20 minūtēm.
Rabarberus nomizo un sagriež paplānās ripiņās, samaisa ar cukuru un kukurūzas miltiem. Pa to laiku cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Iegūto maisījumu ieklāj veidnē uz pīrāga mīklas. Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 25-35 minūtes, līdz pīrāgs gatavs. Gatavo pīrāgu apkaisa ar svaigām piparmētru lapiņām un pasniedz siltu kopā ar vaniļas saldējumu.

Piezīme
– šo pīrāgu var cept arī liekot rabarberus kopā ar dažādām ogām, piemēram, zemenēm, upenēm, ķiršiem u.c. pēc izvēles. Tāpat var variēt arī ar saldējuma garšām, lai iegūtu neparastākas kombinācijas!

Lasi arī – RABARBERU kūka, pīrāgs, plātsmaize un mafini

2 komentāru

Komentēt Niks Neatbildēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.