Rudens SMŪTIJI un VITAMĪNU kokteiļi – 6 vieglas receptes

Rudens ir laiks, kad mūsu ēdienkartei ir jāpaliek arvien vitamīniem bagātākai, jo tuvojas gada vēsākie, drēgnākie un tumšākie mēneši, kas nereti ir pārbaudījums arī mūsu veselībai. Šoreiz espati.lv piedāvā tev 6 gardas dzērienu receptes, kas sniegs tev tik nepieciešamo vitamīnu devu, lai vairotu kā tavu skaistumu, tā, protams, arī veselību!

TOMĀTU UN ZAĻUMU DZĒRIENS – Sastāvdaļas: 4 porcijām nepieciešamas 2 glāzes svaigi spiestas tomātu sulas, 2 glāzes atdzesētu paniņu vai kefīra, 1 ēdamkarote smalki sakapātu pētersīļu zaļumu, 1 ēdamkarote smalki sakapātu diļļu zaļumu, 1 ēdamkarote smalki sakapātu lociņu, sāls un cukurs – pēc garšas. Pagatavošana: Atdzesētās paniņas vai kefīru samaisa ar smalki sakapātajiem zaļumiem, pēc tam aktīvi maisot pievieno svaigo tomātu sulu. Pievieno sāli un cukuru pēc garšas. Šādu vitamīnu dzērienu var pasniegt pirms maltītes kā starteri.

BIEŠU UN ĀBOLU DZĒRIENS – Sastāvdaļas: 4 porcijām nepieciešamas ¾ glāzes svaigi spiestas biešu sulas, ¾ glāzes svaigas ābolu sulas, 2 tējkarotes sakapātu pētersīļu zaļumu, 2 tējkarotes sakapātu diļļu, 4 valrieksti, 4 tējkarotes skābā krējuma, sāls – pēc garšas. Pagatavošana: Biešu un ābolu sulas sajauc, pievieno sakapātos pētersīļus un diļļu zaļumus, sāli un visu kārtīgi samaisa. Valriekstus smalki sakapā vai samaļ. Dzērienu lej glāzēs un pirms pasniegšanas katrā glāzē liek tējkaroti krējuma un pārkaisa ar sakapātajiem valriekstiem.

ĶIRBJU UN PĪLĀDŽU DZĒRIENS – Sastāvdaļas: 4 porcijām nepieciešamas 2 glāzes ķirbju sulas, 8 ēdamkarotes pīlādžu sulas, cukurs – pēc garšas. Pagatavošana: Ķirbju sulai pielej pīlādžu sulu, pievieno cukuru (atkarībā no tā, cik saldu dzērienu vēlas), un visu kārtīgi samaisa, lai cukurs izšķīst. Pirms pasniegšanas ieteicams atdzesēt.

GURĶU UN MEDUS DZĒRIENS – Sastāvdaļas: 4 porcijām nepieciešamas 3 glāzes svaigu gurķu sulas, 3 ēdamkarotes citronu sulas, 3 ēdamkarotes medus, ledus kubiņi – pēc izvēles. Pagatavošana: Blenderī lej medu, gurķu un citronu sulu un visu kārtīgi sakuļ. Pirms pasniegšanas atdzesē, vai pievieno ledus kubiņus.

BURKĀNU UN DZĒRVEŅU DZĒRIENS – Sastāvdaļas: 4 porcijām nepieciešams ½ kilograms burkānu, ½ glāzes dzērveņu sulas, 1 glāze novārīta un atdzesēta ūdens, ¼ citrona, cukurs – pēc garšas. Pagatavošana: Burkānus nomazgā, notīra, noskalo un sarīvē. Liek katlā, pārlej ar ūdeni, uzliek vāku un liek ledusskapī uz divām stundām. Pēcāk no sarīvētās masas izspiež sulu. Izspiestajai sulai pievieno dzērveņu sulu, citronu sulu, kā arī cukuru – pēc garšas. Visu kārtīgi izmaisa, līdz cukurs izkusis. Pasniedz nedaudz atdzesētu.

SARKANO KĀPOSTU UN VĪNA DZĒRIENS – Sastāvdaļas: 4 porcijām nepieciešama 1 glāze svaigas sarkano galviņkāpostu sulas, ½ glāze ābolu sulas, ½ glāze sausa sarkanvīna, 1 ēdamkarote sīki sakapātu sīpolloku, 1 ēdamkarote sīki sagrieztu pētersīļu zaļumu, sāls, cukurs, malta paprika. Pagatavošana: Kāpostu sulai pievieno ābolu sulu, smalki sakapātos zaļumus, sāli, cukuru un samalto papriku. Visu rūpīgi samaisa, pievieno vīnu un vēlreiz samaisa. Pasniedz atdzesētu.

UZ VESELĪBU!

5 komentāru
  1. Tikai nesaprotu, kapec jaliek cukurs, ja to var aizvietot ar medu, agavi u.c.dabigajiem saldinatajiem.

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.