SAUTĒJUMI, kas SASILDĪS – 4 receptes

Sasildīties var dažādi – ar karstu dzērienu vai zupu, sēžot pie iekurta kamīna un malkojot karstvīnu. Vēl viens variants – pagatavot kādu sildošu sautējumu. Cūkgaļas vai dārzeņu sautējumi parasti ir pirmie, kas iešaujas prātā, dzirdot vārdu sautējums, taču ir jau arī vēl citi! Šoreiz espati.lv piedāvā tev 4 sautējumu receptes, kas ļaus sasildīties gada aukstākajos mēnešos!

GRŪBU SAUTĒJUMS AR ŽĀVĒTU SPEĶI
Sastāvdaļas – 200g caurauguša speķīša, sīpols, selerija, grūbas, tomātu biezenis (pasta), krējums.

Pagatavošana
– Sasmalcina seleriju un sīpolu, 200 g caurauguša speķa sagriež sīkos kubiciņos un apcep. Arī grūbas apcep zeltainā krāsā. Visu saliek ietaukotā veidnē, pārlej ar 3-4 ēdamkarotes tomātu biezeņa un ūdens maisījumu. Sautē cepeškrāsnī, līdz grūbas mīkstas. Pasniedz ar krējuma mērci.

SAUTĒTS ŠAŠLIKS
Sastāvdaļas – Gaļa pēc izvēles (jēra, liellopa, cūkas, aļņa u.c.), sīpoli, ķiploki, pipari, sāls un visdažādākie zaļumi pēc izvēles.

Pagatavošana
– Gaļas mīkstumu sagriež gabaliņos, pārkaisa ar sasmalcinātiem sīpoliem, ķiplokiem, pipariem, dažādiem zaļumiem, sāli. Ļauj diennakti nostāvēties un tad saver uz koka iesmiņiem, liek sautējamā katliņā uz restītēm vai, ja tāda nav, tad lielākā katlā ūdens peldē un vāra, līdz gaļa gatava. Gatavo gaļu ar visu iesmu liek uz šķīvja, pārlej ar sabrūninātu sviestu vai tomātu mērci un pasniedz ar marinētiem sīpoliem, rīvētiem rutkiem vai marinētiem dārzeņiem. Cits variants – uz iesmiem var uzvērt un sautēt marinētas cūku ribiņas.

PUTNU GAĻAS, RĪSU UN ĀBOLU SAUTĒJUMS
Sastāvdaļas – Putnu gaļa (pēc izvēles), rīsi, āboli (var aizstāt ar plūmēm), garšvielas – pētersīļi, lauru lapas, pipari, nedaudz tomātu biezenis (pasta).

Pagatavošana
– Putnu sadala nelielos porciju gabaliņos, apcep uz pannas brūngani dzeltenu, tad sautē aizvākotā traukā, pievienojot verdošu buljonu vai ūdeni, sāli. Rīsus uz pannas sakarsētā eļļā vai sviestā maisot uzkarsē, kamēr tie kļūst caurspīdīgi, tad ieber katlā pie gaļas, kas sautējas. Pievieno piparus, pētersīļus, lauru lapas, tomātu biezeni un gabaliņos sagrieztus nomizotus ābolus vai no kauliņiem atbrīvotas plūmes. Sautē, kamēr visas sastāvdaļas gatavas. Var pasniegt bez piedevām.

BIEŠU UN GRŪBU SAUTĒJUMS AR MĀRRUTKIEM
Sastāvdaļas – 300g bietes, 300g burkāni, 1 kolrābis, puravi, 200g grūbas, 1l dārzeņu buljona, nedaudz sviesta, sāls, pipari, citronu sula, mārrutki un skābais krējums.

Pagatavošana
– Dārzeņus – 300 g burkānu, 1 kolrābi, 300 g sarkano biešu, puravus sagriež sīkos kubiņos, visu kopā ar 200 g grūbām liek 1 l dārzeņu buljonā un uz lēnas uguns zem vāka sautē līdz grūbas mīkstas. Tad pievieno sviesta piku, sāli, piparus un citrona sulu. Pasniedz ar skābu krējumu, kam piejaukti mārrutki.
3 komentāru
  1. 300 g burkānu, 1 kolrābi, 300 g sarkano biešu, puravus sagriež sīkos kubiņos, visu kopā ar 200 g grūbām liek 1 l dārzeņu buljonā un uz lēnas uguns zem vāka sautē līdz grūbas mīkstas. KOLRĀBI!?!?!??! Tiešām??? Kaut kā jocīgi izklausās..

  2. vispār jau visus dārzeņus var sautēt! 🙂 izskatās, ka šeit tieši apkopotas tādas netipiskas sautējumu receptes!

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.