Skābeņu zupa – īstais pavasara vēstnesis

Jau kopš bērnības, skābeņu zupa daudziem no mums asociējas ar siltā gadalaika iestāšanos šajos platuma grādos. Ieskābenā, aromātiskā zupa, kas lieliski garšo un rada sāta sajūtu, ir viegli un ātri pagatavojama. Ķeramies klāt un lai labi garšo!   

SASTĀVDAĻAS
100 g skābenes (daļu skābeņu var aizstāt ar jaunajām nātrēm)
4 kartupeļi
1 neliels burkāns
30 g (apmēram divas saujas) pērļu grūbas
100 g žāvētas gaļas
2 vārītas olas
2 l buljona

PAGATAVOŠANA
Katlā, kurā virst iepriekš sagatavots buljons, liek nomizotus un sagrieztus kartupeļus, nomizotu un sarīvētu burkānu. Pievieno pērļu grūbas, vāra 15-20 min. Nedaudz apcep un katlā liek strēmelītēs sagrieztu žāvētu gaļu, noslēgumā zupai pievieno skābenes, kurām ļauj izkarsēties 1 min. Sarīvētu vai sakapātu olu pievieno katram ēdājam šķīvī. Lai labi garšo!

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.