TIRAMISU kūka

Kā pagatavot tiramisu, ir dažādas versijas. Vieni izmanto cepumiņus “dāmu pirkstiņi”, citi dod priekšroku biskvītiem. Kafijai vieni dod priekšroku pievienot Amaretto, savukārt citi – konjaku, rumu vai abus divus. Šeit – mūsu variācija par tēmu.

Sastāvdaļas
4 ēdamkarotes rīvētas šokolādes
4 olu dzeltenumi;
2 ēdamkarotes medus;
1 ēdamkarote cukura;
300g. mīkstā Mascarpone siera vai créme double;
2 olu baltumi;
2 tējkarotes konjaka;
1 tējkarote ruma;
3 biskvīta pamatnes;
200ml stipras, atdzesētas kafijas bez biezumiem

Pagatavošana
Olu dzeltenumus saputo ar medu, cukuru un sajauc ar sieru. Olu baltumus saputo putās un iecilā siera krēmā. Sajauc kafiju ar konjaku un rumu. Novieto 1 biskvīta pamatni traukā, piesūcini ar kafiju un liec virsū siera krēmu. Katrai biskvīta pamatnei liec virsū siera krēmu, kārtojumu nobeidz ar krēma kārtu. Pārkaisi ar rīvētu šokolādi un liec ledusskapī uz 8 stundām. Pirms pasniegšanas vari izdekorēt tiramisu ar rūgto kakao.

Vai zini vēl kādu recepti? Padalies ar mums! 🙂

4 komentāru
  1. šitais ir laikam vienīgais saldais, kuru tagad, savu ierobežojumu periodā, apskatu un laižu siekalu… mmmmmmmmmm :))

  2. Šitas nu ir saldais ēdiens, ka man riktīgi garšo. Pati gan neko sakrīgu ieteikt nevarēšu 😀

  3. Klasiskā versija ar dāmu pirkstiņiem un amaretto (vai marsalu) izklausās krietni labāka.

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.