ZEMEŅU un šokolādes KEKSS ar putukrējumu

Sastāvdaļas – mīklai – 100 g sviesta, 100 g tumšās šokolādes, 2 vidējas olas, 100 g cukura, 2 ēdamk. trekna krējuma, 100 g milti, 2 tējk. kakao, 1 tējk. cepamais pulveris, ½ tējk. sodas, šķipsniņa sāls. Krēmam – 100 g 33-35% saldais krējums, saldā krējuma stindzinātājs iepakojums 8 g, 1 paciņa vaniļas cukura, 2 ēdamk. Pūdercukurs. Papildus – 150-200 g zemenes.
Pagatavošana – šokolādi un sviestu izkausē ūdens peldē, tad maisījumu atdzesē. Olas saputo ar cukuru. Pievieno krējumu un atdzesēto šokolādes maisījumu. Atsevišķā traukā sajauc miltus, sāli, sodu un cepamo pulveri. Šo sauso maisījumu samaisa ar pirms tam iegūto masu. Krāsni uzsilda līdz 180 grādiem. Apaļu cepamo formu (20-22 cm) ieeļļo un pārkaisa ar miltiem vai mannu. Keksu cep apmēram pusstundu, tad atdzesē. Saputo stingrās putās saldo krējumu ar pūdercukuru, vaniļas cukuru un stindzinātāju. Aptuveni 50 g ogu sablenderē, var arī izberzt caur sietu. Uzmanīgi sajauc ar putukrējumu. Keksu nosmērē ar krēmu un ievieto ledusskapī. Zemenes sagriež plānās šķēlītēs un izdaiļo savu kūku.

Piebilde
– šo keksu var izveidot arī kā zemeņu kūku – kad tas atdzisis, pārgriez to uz pusēm un saldo krējumu smērē ne tikai apkārt, bet arī pa vidu!

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.