JĀŅOGU UN UPEŅU ŽELEJA AR KANĒLI

Liene, 37 gadi, skolotāja: Jāņogu un upeņu želeja ar kanēli ir nedaudz pikanta, tādēļ labi derēs gan ar gaļas ēdieniem, gan tāpat – desertos vai vienkārši ar baltmaizi un piena glāzi!

Sastāvdaļas – 750g ogu (es ņemu pusi jāņogu un pusi upeņu), 400ml ūdens, 500g cukura uz katriem 600ml sulas, no garšvielām – kanēļa standziņas un krustnagliņas.

Pagatavošana – ogas liek katlā, pielej ūdeni, uzvāra un pavāra kādas 10-15 minūtes. Tad jāatdala biezumi un jādabū sula. Es laižu iegūto masu cauri marlei, bet neko nespaidu, ļauju, lai pati iztek. Tāpēc labi jāsavāra, lai ogas sašķīst. Iegūto sulu lej atpakaļ tīrā katlā, liek klāt cukuru, maisa, lai tas izkūst. Gaida, kad parādās putas, kas jānosmeļ. Vajag tā, lai putas vairs nenāk. Kopumā vāra kādas 20 minūtes. Pārbaudīt, vai želeja gatava, var šādi – uzpilina dažas piles želejas uz metāla vāciņa un ieliek uz minūti ledusskapī – ja sacietē, tad gatava. Kad želeja gatava, iepriekš sagatavotās, nopasterizētās burkās iemetu pa kanēļa standziņai un dažām krustnagliņām, pildu želeju. Burkas aizvāko, atdzesē un nes uz pagrabu vai kādu citu vēsu vietu.

Atpakaļ uz – OGAS ziemai – 3 neparastas receptes

Projekts tapis sadarbībā ar lielāko ekoveikalu tīklu Latvijā – Biotēka, un tā pārstāvēto zīmolu Urtekram, kas piedāvā roku ziepes ar brūno cukuru.

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.